Speelochtend voor peuters

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, organiseren we een gezellige speelochtend voor peuters. Alle peuters zijn dan twee uur lang welkom op Sjaloom om een ochtend lekker te komen spelen. Verder gaan we samen prachtige dingen knutselen en wordt er een mooi verhaal voorgelezen. Deze ochtend is een mooie manier om je kind de basisschool voor het eerst te laten ervaren, maar ook als ouder kennis te maken met onze school. Stel tijdens deze ochtend je vragen gerust aan leerkrachten of ouders, wij beantwoorden ze graag!

De eerst aankomende speelochtend is op vrijdag 15 maart 2024. De speelochtend begint om 09:00 uur en zal duren tot 11:00 uur. Wij heten u en uw kind van harte welkom!

 

Wenochtenden

In de periode voorafgaand aan de 4e verjaardag ontvangt uw kind een uitnodiging om een aantal ochtenden te komen wennen. Voordat uw kleuter 4 jaar wordt mag hij/zij 5 dagdelen meedraaien.

In overleg met de leerkracht van groep 1 bepaalt u wanneer de eerste en de daarop volgende wen-ochtenden zijn. U mag de hele ochtend bij uw kind aanwezig zijn. Dit kan langzamerhand afgebouwd worden. Het belangrijkste is dat het prettig moet voelen voor uw kind.

En dan wordt uw zoon/dochter 4 jaar en mag vanaf die tijd elke dag naar de basisschool.
Wij adviseren om te beginnen met 4 ochtenden per week en dit uit te breiden naar 5 ochtenden. Als uw kind gewend is en zin heeft om over te blijven, dan mag het maandag de hele dag naar school.

Aanmelden nieuwe leerling

Als een kind 4 jaar is mag het naar de basisschool. Het oriënteren op de basisschool gebeurt natuurlijk al eerder.  U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen, voor een oriënterend gesprek met de directeur en een rondleiding om de school te bekijken en de sfeer te proeven.

Bij het kiezen en aanmelden doorloopt u enkele stappen. Allereerst is er een oriënterend gesprek met de directeur Gert Jan Grotenhuis. U krijgt informatie over de school en een rondleiding. Tevens kunt u wat over uw kind vertellen.

Wanneer u een keuze gemaakt heeft voor Sjaloom, dan krijgt u 3 maanden voor uw kind 4 jaar wordt het intakeformulier. Hierin staan vragen over de ontwikkeling van uw kind. Met het intakeformulier en de mondelinge informatie krijgen wij een goed beeld van uw kind zodat wij uw kind passend onderwijs kunnen bieden.

Hierna ontvangt u van ons het inschrijfformulier, waarna de inschrijving definitief wordt.

Contact

Heb je een vraag of wil je een rondleiding of een gesprek?
Stuur ons een bericht via DEZE LINK.
Wij zullen dan contact met je opnemen om je vraag te beantwoorden of een afspraak te maken.

Je kunt ons ook bellen via 0529 - 43 13 81.